Biste li ih nosili?
19

Novi zaokret "no pants" trenda: Zašto sve više žena nosi muške bokserice

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U svom godišnjem izvještaju o trendovima "Kako kupujemo, živimo i izgledamo" kompanija John Lewis je zabilježila da je prodaja bokserica koje su kupile i nosile žene porasla za 20 posto u protekloj godini, navodeći ih kao "definirajući proizvod godine" za 2023.

Na TikToku, gdje su modni trendovi generacije Z najbolje dokumentirani, androgeni "trend otkrivenog donjeg veša" se bilježi u videosnimcima s muškim boksericama u glavnoj ulozi.

Ističu kako ih svestranost čini ih savršenim dodatkom svakom trendu. Neke kreatorice trendova stiliziraju bokserice visokog struka koje vire iz odjeće niskog struka uparene s kaubojskim čizmama i kratkim majicama.

Bella Hadid (Foto: Twitter)
Bella Hadid (Foto: Twitter)

Drugi traže manje izražen izgled i nose ih uz odgovarajuće predimenzionirane košulje i patike. Među onima koji su već nosili ovakve komade su brojne poznate ličnosti.

Hailey Bieber je u junu pozirala noseći par Justinovih bokserica, stilizovanih sa majicom i žutosmeđom jaknom. Kylie Jenner je također nosila bokserice preko tajica, dok je Bella Hadid snimljena u bijelom vešu s prevelikom kožnom jaknom i ugg čizmama.

Sidney Sweeney na Miu Miu reviji (Foto: Twitter)
Sidney Sweeney na Miu Miu reviji (Foto: Twitter)

Sve je zapravo krenulo od modnih pisti. Modne kuće Miu Miu, Bottega Veneta, Marc Jacobs i Loewe su prošle godine na pistama predstavile modele u boksericama. Miu Miu je predstavila satenske gaćice sa svojim logom ušivenim na pojasu, stilizovanim ispod mini suknje.

Marc Jacobs spojio je bijele gaćice preko hulahopki s bijelom bluzom, a modeli Bottege šetali su u boksericama s bijelom košuljom na pruge, krupnim crvenim pletenim čarapama do koljena i bez cipela.

Trenutno, brendovi od Toma Forda i Alexandera Wanga do Celine i Diesel prodaju bokserice za žene, a na nedavno održanom Paris Fashion Weeku brojne modne entutijastice su se mogle vidjeti u komadima iz kojih vire bokserice, ali i u kombinacijama u kojima su bokserice glavni komad odjeće.