|

Novčane kazne za nošenje "spuštenih" hlača

Novčane kazne za nošenje "spuštenih" hlača
0
S
Sarajevo-x.com
26.10.2007. u 10:00
0
komentara
0

dijeljenja
Novčane kazne za nošenje "spuštenih" hlača
Mladići koji nose hlače spuštene gotovo do polovine zadnjice i tako pokazuju svoje donje rublje, više to neće moći raditi. Barem ne u Floridi. Tamo je naime, od nedavno, nošenje hlača na ovaj način sankcionisano novčanim kaznama.
Mladići koji prate modu iz svijeta repera i stoga nose široke hlače spuštene do pola zadnjice, neće više moći takvi hodati ulicama Floride, izvijestio je Metro.co. Opcije su ili platiti novčanu kaznu ili navući hlače do iznad kukova.

Čelnici Floride su odlučili zabraniti ovakvo nošenje hlača jer je neprimjereno i vulgarno pa će svaki "uhvaćeni" mladić (ili djevojka) koji nosi spuštene hlače, morati birati između navlačenja hlača iznad kukova i plaćanja novčane kazne.

Trend nošenja spuštenih hlača je započeo u zatvorima jer su zatvorenici morali nadređenima predati kajiš i pertle - kako ne bi pokušali ozlijediti sami sebe. Trend su popularizirali hip hoperi i reperi, a milioni mladića diljem svijeta ih oponašaju u tome.

Ipak, odluka čelnika Floride nije naišla na prihvaćanje i mnogi već sada govore kako će se oglušiti na tu naredbu.

"Ja svoj novac zarađujem legalno. Ne prodajem drogu i ne bavim se kriminalom. Ako će mi oni kupovati odjeću, onda mi mogu govoriti kako ću je nositi", komentar je tridesetogodišnjeg mladića sa "spuštenim" pantalonama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.