{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko ne voli Francuze manje od njih samih

F
27.4.2007. u 19:10
0
0
Niko ne voli Francuze manje od njih samih
0
Niko ne voli Francuze manje od njih samih
Francuzi mrze sebe više od svih ostalih nacija, pa čak i od Amerikanaca koji već neko vrijeme pokazuju veliki animozitet prema galskom narodu.
Prema rezultatima istraživanje koje su list International Herald Tribune i francuski TV kanal France 24 proveli u šest zemalja, 44 posto Francuza loše misli o svojim sunarodnjacima, dok o Francuzima loše misli 38 posto Amerikanaca.

Suprotno njima, tek 14 posto Nijemaca, 25 posto Talijana, 29 posto Španaca i 33 posto Britanaca ima negativno mišljenje o Francuzima, rezultati su ove ankete.

Najljepše mišljenje o Francuzima imaju njihovi prvi susjedi Nijemci, od kojih je 73 posto kazalo da visoko cijeni "potomke Asterixa i Obelixa".

To stanovište dijeli i 63 posto Talijana, 54 posto Španaca, 51 posto Francuza, 41 posto Britanaca i svega 35 posto Amerikanaca.

Odnosi između Francuske i SAD-a zahladili su zbog protivljenja Pariza ratu u Iraku.

Jedno drugo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u četvrtak, pokazalo je kako 74 posto Amerikanaca smatra da ko god bude pobijedio 6. maja na francuskim predsjedničkim izborima, morao bi se potruditi da poboljša odnose sa SAD-om.

S tim je saglasno 41 posto Francuza, dok ih je 20 posto reklo kako bi Pariz trebalo još više da se distancira od Washingtona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: