Moda i ljepota
7

Ni Tom Ford ne želi odijevati Melaniju Trump

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Proslavljeni modni dizajner Tom Ford je u američkom talk showu "The View" pričao o svom drugom filmu "Nocturnal Animals", ali se taj razgovor, kao i većina ovih dana, pretvorio u razgovor o politici, a Ford je otkrio da ne želi odijevati prvu damu Melaniju Trump.

Kada je Joy Behar, voditeljica emisije "The View", sugerirala da će lijepa i vitka prva dama izgledati odlično u njegovoj odjeći, Ford je u svom maniru odgovorio: "Ne znam, prije nekoliko godina me je pitala da je odijevam, ali ja sam odbio".

Stvari djeluju komplicirano, jer je Ford naveo da je glasao za Hillary Clinton i govorio je da je "veoma tužan i razočaran jer ona nije pobijedila".

Međutim, objasnio je da je prije svega mislio da prva dama, s kojom se Amerikanci poistovjećuju, ne bi trebala nositi njegovu odjeću, jer je preskupa. Tvrdi da bi, iako je na njenoj strani, isto bilo i u slučaju da je Hillary pobijedila.

Behar ga je podsjetila da je Michelle Obama također nosila skupu odjeću, uključujući i haljinu koju je upravo on dizajnirao, a Ford kaže da je povod opravdao izuzetak.

"Išla je na večeru s kraljicom, u Buckinghamsku palatu, i mislio sam da je to primjereno. Živim u Londonu i to ima smisla. Bila mi je čast da je odijevam", rekao je Ford.