Pozirala ispred pozorišta
32

Netipičan odabir hrvatske glumice Tihane Lazović za crveni tepih: Trodijelni komplet u rozoj boji

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Tihana Lazović s ekipom filma "Samo kad se smijem" prošetala je crvenim tepihom (Foto: D. S./Klix.ba)
Modno usklađeni Slavko Sobin i Tihana Lazović prošetali su crvenim tepihom drugog dana Sarajevo Film Festivala, a hrvatska glumica na sebi je imala trodijelni komplet bermuda, prsluka i sakoa u baby rozoj nijansi.
Tihana je privukla pažnju modnim izdanjem i na samom otvaranju kada se pojavila u sakou otvorenih leđa, a za drugi dan i crveni tepih birala je pastelni komplet prsluka, sakoa i kratkih hlača.

Sobin je imao odjelo u istoj boji koje je spario s poluprozirnom košuljom. Hrvatska glumica na nogama je imala otvorene sandale na petu s platformom u nešto jačoj nijansi roze boje.

Tihana Lazović s ekipom filma
Tihana Lazović s ekipom filma "Samo kad se smijem" prošetala je crvenim tepihom (Foto: D. S./Klix.ba)

Radnja filma u kojem spomenuti dvojac tumači glavne uloge prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerci, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvobitnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Uloge u filmu ostvarili su i pored Nadine Mičić tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Prethodno je Nadine poručila da će s obzirom na temu film posvetiti žrtvama zločina u Gradačcu, a to je ponovio i sam Sobin na crvenom tepihu.