Moda i stil
4

Neonske boje su proljetni trend koji nastavlja osvajati svijet

Klix.ba
Bez obzira na to volite li ih ili mrzite, neonske boje su jedan od modnih trendova koji će se, bar kada je riječ o ovoj godini, zadržati na modnim pistama.

Veoma svijetle boje dominirale su revijama za proljeće 2019. godine, a dizajneri poput Prabala Gurunga, Brandona Maxwella i Virgila Abloha iz Off-Whitea šalju neonski stil na modne piste. Zastupljen je cijeli spektar boja, no neonska ružičasta i fluorescentna zelena boja su ipak najviše zastupljene.

Naravno, ovaj trend nije promakao ni slavnima poput Blake Lively, Gigi Hadid i Jennifer Lopez pa su rado nosile odjevne kombinacije u ovim bojama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🎾 Let the games begin...

Objavu dijeli Blake Lively (@blakelively)

Neonski stil je samo za one dovoljno hrabre, pogotovo kada je riječ o cijelom outfitu, tj. ako se odlučite nositi dugu haljinu u neonskim bojama ili pak odijelo.

Iako zvuči pomalo neobično, pogotovo onima koji su navikli na klasično krojena odijela i u neutralnim bojama, odijelo u neonskoj ružičastoj boji naprimjer savršeno se kombinira s tenisicama.

Za one koji još uvijek nisu spremni da nose odjeću u neonskim bojama predlažemo da se odluče za modne dodatke poput torbica, cipela ili šminke, jer su neke kozmetičke marke već izbacile šminku u neonskim bojama, poput karmina, olovaka za oči te lakova za nokte.

Kako god bilo granica za neon ne postoji.