Vjenčanje
0

Nemojte i vi napraviti ovakve greške

Sarajevo-x.com
Pripremate se za vjenčanje? Pomno birate odjeću i obuću? Razmišljate kako će sve izgledati? Donosimo vam savjete stručnjaka koji se bave planiranjem vjenčanja u vezi s onim što morate uraditi i onim što nikako ne biste trebali za ovaj posebni dan.

Naručite vjenčanicu ranije

Neka to "ranije" bude najmanje par mjeseci prije samog vjenčanja. Ovo se posebno odnosi na slučajeve kad vam krojačica šije haljinu. Bitno je da imate dovoljno vremena za eventualne ispravke, dorade ili da promijenite krojačicu, ako nešto slučajno krene po zlu. Da se ovo ne bi dogodilo, raspitajte se kod drugih ljudi koga vam mogu preporučiti za kupovinu ili za šivanje haljine.

Isprobavajte haljinu što češće

Samo tako ćete biti sigurni da će sve biti uredu i da eventualne promjene težine neće predstavljati problem da stanete u vjenčanicu. Prilikom oblačenja pokušajte sjediti u njoj, šetati okolo, plesati, podizati ruke (to će vam posebno trebati kad budete bacali buket i plesali s mužem).

Ako možete, platite je karticom

Ovo je dobro ne samo zbog toga što je teže rastati se sa kešom, nego što ćete u svakom momentu imati dokaze o uplati, ako nešto krene kako ne treba.

Kad je donesete kući, okačite je

Kad je haljina gotova i donijeli ste je kući, pokušajte je okačiti što visočije i suzdržite se od probavanja pred svakim prijateljem koji naiđe. Tako su veće šanse da je pocijepate, isprljate ili da izgubi željeni oblik.

Ne pokušavajte izgledati seksi

Kad je u pitanju vjenčanica, neka vam to ne bude primarno jer nije praktično. Sve vrijeme ćete se morati kretati, protezati, a samim tim nećete željeti da vašom seksi haljinom priređujete show publici koja je došla da vidi vjenčanje. Seksi odjeću sačuvajte za medeni mjesec.

Ne stavljajte karmin kad oblačite vjenčanicu

Ovo je zlatno pravilo. Prvo se obucite, pa onda šminkajte. Prečesto se dešava da prilikom oblačenja nešto bude umrljano karminom ili puderom.