Moda i ljepota
296

Nekada brižni otac, sada specifična žena: Uklonila nos i uši kako bi se transformisala u "Ženu zmaja"

Klix.ba
Transrodni bivši bankar tvrdi da je prva i jedina osoba koja je kozmetički uklonila oba uha kako bi izgledala poput zmaja.

Rođena je kao Richardo Hernandez u Maricopa Countyju u Arizoni, a sada je Eva Tiamat Medusa. Ima 55 godina i podvrgnula se brojnim bolnim operacijama među kojima je i modifikacija nosa, vađenje zuba i tetoviranje očiju. Ima račvasti jezik i tijelo ispunjeno tetovažama kao dio transformacije u mitsku zvijer.

Ime je izabrala prema liku iz video igrice o zmaju, a tokom procesa transformacije i brojnih operacija mijenjala je likove. Ima ugrađene i rogove na čelu. Skoro cijelo tijelo joj je istetovirano tako da joj lice i prsa izgledaju kao da ima kožu guštera.

Beonjača joj je potpuno zelena zbog čega je zovu "Meduza smrti zelenih očiju". Sada voli da je prepoznaju kao "Ženu Zmaj" jer sebe opisuje kao mitsku zvijer.

"Ja sam Žena Zmaj, transrodna osoba u procesu prelaska u ljudskog zmaja. Postajem reptil jer sam promijenila svoju kožu, fizički izgled i svoj život ostavljajući za sobom ljudskost", piše na njenoj web stranici.

Taimat ima veliki broj pratioca na Facebooku, te je davala brojne intervjue na Youtubeu u kojem opisuje promjenu tijela, te redovno postavlja inspirativne citate.

"Briga me šta ljudi kažu za moj poglede i ako trebam prkositi i stajati sami protiv cijelog svijeta, ali nikada neću napraviti kompromis sa mojim integritetom", napisala je u jednom postu.

Nije bila na operaciji promjene spola i ističe kako se bori sa rodnom disforijom, te da voli svoje grudi veličine košarice 36B. Na društvenim mrežama podijelila je fotografije sebe kao muškarca, te prije i poslije operacije.

"To sam što sam. Ja sam svoja specijalna kreacija", poručila je Taimat.