Moda i ljepota
21

"Ne možemo sve imati 20 godina i biti mršave": Nicola Griffin ima 56 godina i reklamira kupaće kostime

Klix.ba
Nicola Griffin
Nicola Griffin, 56-godišnja manekenka, je prva žena ovih godina koja se pojavila u reklami za brend Sports Illustrated, u izdanju za kupaće kostime.

Nicola Griffin se priključila skupini manekenki koje svojim izgledom ruše ustaljene tabue o tome kako "treba" izgledati žensko tijelo, a među njima su i plus size modeli poput Ashley Graham, koja je ovu kampanju krasila još prošle godine te britanska plus size manekenka Philomena Kwao.

Nicola Griffin je majka dvije odrasle kćerke i kaže kako se zbog činjenice da je nazivaju "najstarijom" osjeća kao da joj je 80 godina.

Ipak, kaže kako je ovo snimanje bilo jedna od najboljih stvari u njenom životu te kako bi voljela da se u medijima pojavljuju i žene drugih veličina i oblika.

Nicola Griffin (56) je skoro tri decenije starija od prosječnog modela za kupaće kostime.

"Ne možemo sve imati 20 godina i biti mršave, to je postalo dosadno! Sve mi smo različitih godina, veličina i oblika i u tome je zapravo ljepota. Mi smo stvarne žene", kaže Griffin.

Brend Sports Illustrated novom kampanjom promoviše pozitivnu sliku o vlastitom tijelu, bez diskriminacije žena, veličina, oblika i boja koje se ne uklapaju u ustaljene standarde.