{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naučnici otkrili kako žene biraju muževe i ljubavnike

S
5.1.2007. u 08:32
0
0
Naučnici otkrili kako žene biraju muževe i ljubavnike
0
Naučnici otkrili kako žene biraju muževe i ljubavnike
Nauka bi, čini se, mogla objasniti zašto žene naprosto očaravaju hollywoodski ljepotani muževne konstrukcije poput Brada Pitta i Georgea Clooneyja.
Novo istraživanje je pokazalo kako žene prosuđuju potencijalne bračne partnere prema konstrukciji njihovog tijela. Muškarci sa kockastim čeljustima i jasno definisanim vjeđama uvijek su izbor za kratke romanse, dok su muškarci sa blažim fizičkim crtama poput okruglog lica i punijih usana percepirani kao idealni bračni partneri.

U zanimljivom istraživanju, 854 muškaraca i žena je posmatralo mnogobrojne fotografije muške glave koje su digitalno izmijenjene s ciljem minimiziranja ili preuveličavanja muževnih crta lica. Ispitanici su zatim morali odgovoriti na pitanja o tome kakvo bi ponašanje očekivali od muškaraca na fotografijama.

Interesantno je da ispitanici, muškarce sa muževnijim crtama lica, vide kao nepredvidljve, svadljive i takmičarski nastrojene osobe, te loše bračne partnere i roditelje.

Muškarci sa mekšim crtama lica odaju sliku dobrog supruga i roditelja, vrijednog radnika i pažljive osobe.

Ali, unatoč svim negativnim atributima, ispitane žene bi ipak izabrale muževnijeg muškarca za kratku romansu. Dakle, Brad i George bi bili idealni kandidati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: