Halima Aden
1.8k

Naslovnicu Voguea prvi put u historiji krasi model s hidžabom

Klix.ba
Prvi put u historiji naslovnicu modnog časopisa Vogue krasi žena s hidžabom. Na naslovnici ovomjesečnog arapskog izdanja Voguea je Halima Aden, somalsko-američki model, koja je pozirala u predivnoj crno-bijeloj haljini.

Halima je u centar pažnje došla nakon nošenja revije "Yeezy Season 5" Kanye Westa na kojoj je također modnom pistom prošetala u hidžabu.

"Taj nevjerovatan i sanjiv trenutak kada vidiš sebe na naslovnici Voguea. Neopisivo je koliko sam zahvalna na prilici da krasim ovu naslovnicu", napisala je Halima na svom Instagram profilu izražavajući sreću i ponos.

Devetnaestogodišnja manekenka je dodala kako svaka djevojčica zaslužuje vidjeti model odjeven poput nje, koji izgleda poput nje i ima iste osobine kao ona. Također naglašava da je ona više od modela koji nosi hidžab.

"Kad hodam modnom pistom želim da ljudi vide da nosim hidžab, ali želim i da znaju da sam milion drugih stvari", rekla je Halima.

Pozitivne reakcije na naslovnicu stižu iz svih dijelova svijeta, a Vogue je još jednom pokazao kako se na elegantan način boriti protiv predrasuda.