Dejana Rosuljaš
0

'Naš show će iznjedriti veliku modnu zvijezdu'

Sarajevo-x.com
"OBN Star model by Dejana Rosuljaš", bosanska verzija popularnog svjetskog showa u kojem anonimne djevojke dobijaju priliku da postanu profesionalni modeli, bilježi veliku gledanost u našoj zemlji.

Emisiju su dosad napustile tri djevojke, dok se ostalih deset bori za laskavu titulu pobjednice, koja će za nagradu dobiti automobil, te naslovnicu magazina Azra.

Dejana Rosuljaš, voditeljica show programa TV OBN, ističe kako takmičarke iz emisije u emisiju postižu sve bolje rezultate, na kojima mogu zahvaliti napornom radu i želji za uspjehom.

"Naš show je izazvao dosta prašine, gledaocima se uglavnom sviđa emisija, iako uvijek ima i negativnih kritika. Nekada jednostavno nije moguće pomiriti ukus publike i pravila koje zahtjeva modna industrija. Smatram da smo izabrali kvalitetne djevojke, koje će, ako nastave vrijedno raditi i napredovati, jednog dana postati profesionalni modeli“, kaže Rosuljaš i dodaje da je sa svakom od takmičarki razvila prisan odnos, te da u emisijama više nastupa kao njihova prijateljica, nego kao stroga članica žirija.

Učesnice showa svake sedmice nađu se pred različitim modnim zadacima, a o tome koliko su uspjele pokazati svoje vještine odlučuju modni fotografi Dejan Vekić i Jasmin Fazlagić, te tročlani žiri kojeg čine Jan Štedul, Emerik Gudelj i sama voditeljica Dejana Rosuljaš.

"Svi članovi žirija tačno znaju svoj posao. Jan ima višegodišnje iskustvo vođenja reality showa. On uglavnom ocjenjuje da li određena djevojka ima talenta i predispozicija da postane model, procjenjuje koliko su elokventne, sposobne, pametne. Emerik je također dugo u svijetu mode, kao modni stilista je radio sa mnogim poznatim ličnostima. S druge strane, ja sam se pronašla u ulozi mentorice, djevojkama pomažem prilikom obavljanja zadataka, te im pokušavam prenijeti dio iskustva koje sam stekla tokom sedmogodišnjeg bavljenja manekenstvom“, ističe ona.

Za kraj Rosuljaš je navela da će ovaj show iznjedriti prepoznatljivo lice kojem se smiješi uspješna karijera profesionalnog modela.

"Sigurna sam da će naša zemlja nakon ovog projekta dobiti pravu zvijezdu iz svijeta mode“, poručuje ona.