|

Naomi Campbell proslavlja 33 godine karijere: Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina

Naomi Campbell proslavlja 33 godine karijere: Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina
39
Klix.ba
30.4.2019. u 16:10
9
komentara
39

dijeljenja
1/13 Foto: EPA-EFE
2/13 Foto: EPA-EFE
3/13 Foto: EPA-EFE
4/13 Foto: EPA-EFE
5/13 Foto: EPA-EFE
6/13 Foto: EPA-EFE
7/13 Foto: EPA-EFE
8/13 Foto: EPA-EFE
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
Naomi Campbell proslavila je ovog mjeseca 33 godine karijere u modnoj industriji, ali i poslije svega kaže kako nema vremena za gubljenje.
Tokom svih godina rada, legendarna manekenka je imala nebrojeno modnih revija, krasila je više od 800 novinskih naslovnica, gostovala u brojnim emisijama i video spotovima... Nedavno je u svoj CV dodala još jednu stavku kada je postala novo zaštitno lice Chanelove J12 kampanje.

"Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina, ali evo me danas proslavljam 33 godine u modnoj industriji. Osjećam se blagoslovljena i izuzetno zahvalna Bogu. Hvala mojoj majci Valerie Morris što je vjerovala u snove trogodišnje djevojčice i što mi je dopustila da budem ono što jesam. Tvoja ljubav i podrška bile su uz mene u dobrim i teškim vremenima. Volim te mama", napisala je Campbell, između ostalog.

View this post on Instagram

They said I would only last 11 years, but here I am today celebrating 33 years in the business of fashion! I feel so blessed and grateful to God. I never thought that there would be a day when I would even convey such a message on social media! To my beautiful mother Valerie Morris @valeriemorriscampbell I thank you for believing in the dreams of a 3 year old and letting me be me. Your love and support has kept me going through good and bad times. I love you mum. To my family and friends that have been with me on this incredible journey throughout these years, stuck by me through thick and thin , you know who you are and I thank you. I go from plane to plane from city to city almost daily and I’m constantly working. My friends are always telling me to slow down and rest but I’m at a point in my career where my vision is crystal clear, and for now I’m on a mission. A mission to nurture the new and next generation. A mission to ensure that my industry - the fashion industry - is a place that's diverse and of equal opportunity and I’m on a mission to change the narrative and perception of the great continent of Africa! I do believe that I will rest when God wants me to, but until then I’ll keep going! Love you all Loads Naomi 😘😘♥️🙏🏾 📸 Steven Meisel

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) onOna se također zahvalila ostaloj porodici i prijateljima koji su bili uz nju na njenom dugogodišnjem putovanju.

"Idem iz aviona u avion i letim iz grada u grad, gotovo svakodnevno. Prijatelji mi uvijek govore da usporim i odmorim se, ali moja vizija u karijeri je kristano jasna i ja imam misiju, misiju koja njeguje novu i narednu generaciju, misiju koja osigurava da moja industrija, modna industrija, bude mjesto koje je raznoliko i jednakih mogućnosti te misija da promijenim naraciju i percepciju velikog kontinenta Afrike", piše manekenka na Instagramu.

Naomi na kraju posta dodaje kako će se odmoriti kad Bog to bude želio, a do tada ne planira odustajati.

Podsjećamo, Campbell je prvi javni nastup imala sa sedam godina kada je glumila učenicu u videospotu pjesme Boba Marleyja "Is This Love". U svijet mode uplovila je sa 15 godina, a njena karijera krenula je vrloglavim usponom kada se u aprilu 1986. pojavila na naslovnici magazina Elle. Poslije toga uslijedilili su brojni angažmani, a do 90-ih stekla je svjetsku slavu kao najpoznatiji i najbolje plaćeni top-model.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...