Mnogi zbunjeni
483

Nakon tankih i nacrtanih, krivudave obrve postale novi hit na internetu

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što su proteklih godina brojne dame poludjele za nacrtanim, a godinama prije toga za tankim obrvama, internetom su počele kružiti fotografije krivudavih obrva koje postaju novi hit među ljubiteljima mode.

Iako mnogima nije u potpunosti jasno šta se dešava, čini se kako su obrve u obliku spirale privukle one dame koje imaju potrebu za umjetničkim iskazivanjem. Tako su Instagramom počele kružiti fotografije djevojaka s krivudavim obrvama.

"Kada ste umorni od standardnih obrva, postoji novi trend. Neka me neko izazove da izađem ovako", napisala je jedna djevojka na Instagramu.

New Brow trend??? When you're tired of being basic. Somebody dare me to go out like this 🌊 @melovemealot vibezz

A post shared by Promise Tamang (@promisetamang) on

Dok većina negativno komentarišu novi trend, šminkeri smatraju kako je eksperimentisanje i probavanje različitih stilova stvar ličnog izbora i slobode. Slično je bilo i sa obrvama u obliku pera koje su bile moderne početkom godine. Međutim, ljubiteljima prirodne ljepote postaju frustrirajući novi trendovi šminkanja.

"Zaista mi se sviđaju krivudave obrve. Pravim ih kako bih bila keativna i zabavila se sa šminkanjem. Ne želim preozbiljno razmišljati o tome", kazala je modna blogerka Hannah Lyne za Huffington Post.