'Forbesova' lista
0

Najplaćenije manekenke tokom prošle godine

Sarajevo-x.com
Iako globalna kriza duboko potresa sve zemlje svijeta i sve više ljudi ostaje bez posla, a dojučerašnji milijarderi nerijetko objavljuju bankrot, slavne manekenke poput Gisele Bündchen u prethodnoj godine uspjele su zaraditi pozamašnu svotu novca. Zbog toga se magazin 'Forbes' odlučio sastaviti listu od deset manekenki koje su najviše zaradile u periodu od juna 2008. do juna 2009. godine.

Na prvom mjestu Forbesove liste našla se brazilska ljepotica Gisele Bündchen, koja je u prošloj godini zaradila 25 miliona dolara. Manekenka se tokom prošle godine pojavljiva u brojnim kampanjama poznatih modnih kuća kao što su 'Versace', 'True Religion jeans' i 'Dior' i upravo zahvaljujući tome ostvarila je zaradu koja ju je postavila na prvo mjesto 'Forbesove' liste.

Iako već ima 35 godina manekenka Heidi Klum i dalje plijeni pažnju i mami muške uzdahe. Majka troje djece, a već se u medijima šuška da očekuje i četvrto dijete, tokom prošle godine zaradila je 16 miliona dolara i samim tim našla se na drugom mjestu ove liste.

Na trećem mjestu je zanosna Kate Moss. Tridesetpetogodišnja manekenka koja je u medijima često prozivana zbog svojih godina, ali i težine, s obzirom da je nabacila po neki kilogram 'viška', zaradila je 8, 5 miliona dolara tokom prošle godine.

Prelijepa Brazilka, Adriana Lima, koja je nedavno objavila da očekuje dijete sa suprugom, košarkašem Markom Janićem, našla se na četvrtom mjestu sa zaradom od osam miliona dolara tokom prošle godine.

Doutzen Kroes, holandska manekenka, nalazi se na petom mjestu, s obzirom da je zanosna Kroes tokom prošle godine zaradila šest miliona dolara.

Na šestom mjestu Forbesove liste je manekenka Alessandra Ambrosio koja je također zaradila šest miliona dolara.

Natalia Vodianova je tokom prošle godine zaradila 5,5 miliona dolara i samim tim se pozicionirala na sedmo mjesto liste.

Prelijepa Daria Werbowy je zaradila 4,5 miliona dolara što je bilo sasvim dovoljno da se nađe među prvih deset manekenki koje su ostvarile najveću zaradu tokom prošle godine.

Na listi se našao još jedan 'Victoria's Secret' anđeo, a to je Miranda Kerr koja je prošle godine zaradila tri miliona dolara.

Na posljednjem mjestu 'Forbesove' liste je Carolyn Murphy, tridesetpetogodišnja manekenka koja je kao i Miranda tokom prošle godine zaradila tri miliona dolara.