Moda i ljepota
109

Najnovije iz zimske kolekcije bh. brendova Molimao i Revolt Clothing

Piše: L. Č.
Molimao (Foto: Irfan Redžović)
Pogledajte šta su za ovu zimu pripremila dva poznata bh. brenda iz Sarajeva, Molimao i Revolt Clothing.

Molimao je u okviru prvog dijela zimske kolekcije 2014./15. predstavio nove muške dukserice i žensku "Eames" duks haljinu, koji prate moto od starta Molimao brenda: "Fuck hate, let's create", u, kako kažu, "cilju promovisanja konstruktivnog i kreativnog djelovanja kao alternative bosanskoj letargiji i trošenju energije na mržnju."

Kako se u Molimao kolekcijama uvijek nalaze odijevni predmeti inspirisani Sarajevom i njegovim arhitektonskim obilježjima, kao što su Vučko, repetitor na Humu i SA:BOT - ilustracija Enisa Čišića koji crta stripove za Marvel, i fotografije nove kolekcije ovaj su put nastajale u prepoznatljivim sarajevskim naseljima. Ovaj put je to Alipašino Polje.

"Uvijek težimo ka tome da prikažemo nešto tipično sarajevski i mijenjamo kvartove fotografisanja kako bismo prikazali šarm nekih zaboravljenih naselja, a ovaj put smo se odlučili na Alipašino Polje", kaže za Klix.ba Sandin Međedović, osnivač Molimao projekta.

Još jedan od prepoznatljivih bh. brendova, Revolt Clothing, izbacio je nove odijevne predmete za zimu 2014./15, a među njima su muški i ženski modeli novih dukserica sa satenskom, krznenom i i vezenom postavom, kao i majice dugih rukava sa "Down with the king" logom.

Revolt Clothing je bh. brend nastao 2010. godine, a dizajnira se, proizvodi i štampa u Sarajevu. Inspirisan je grafičkim dizajnom, graffitima i generalno uličnom subkulturom.

Revolt Clothing proizvode nosi veliki broj umjetnika iz čitave regije - tattoo artisti, graffiti artisti, dizajneri, strip crtači, DJ-evi, MC-jevi, a jedan od njih je i Frenkie.