Dašak glamura
148

Najljepše kreacije bh. i svjetskih dizajnera na crvenom tepihu prve noći SFF-a

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Na koktelu dobrodošlice koji je urpiličena prije zvaničnog otvaranja 24. izdanja Sarajevo Film Festivala, a odmah potom i na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta zablistale su brojne poznate dame koje su u glamuroznim dizajnerskim haljinama i kreacijama u Sarajevo donijele dašak Hollywooda.

Poznata bh. manekenka Sarah Čerkez plijenila je pažnju u predivnoj zelenoj haljini koju je dizajnirala Amira Pertesi, Sarajka sa adresom u Austriji. Njoj je povjerenje ukazala i bh. manekenka Džejla Glavović koja je za prvu noć 24. SFF-a odabrala haljinu u crvenoj boji.

Pažnju na crvenom tepihu plijenila je i popularna hrvatska pjevačica Severina koja je za ovu noć odabrala haljinu brenda Proenza Schouler. Takvu haljinu je 2015. godine nosila i holivudska glumica Cate Blanchett

Maelys de Rudder Tanović, supruga bh. Oskarovca Danisa Tanovića, crvenim tepihom prve noći 24. SFF-a prošetala je u haljini na koju je dizajnerski pečar stavila Belma Tvico-Stambol. Kreaciju Belme Tvico - Stambol odabrala je i bh. voditeljica i novinarka Naida Kundurović.

Na otvorenju 24. Sarajevo Film Festivala između ostalih su zablistale i voditeljica Maja Miralem, bh. glumica Nadine Mičić, kostimografkinja Lejla Graho, novinarka i voditeljica Dalija Konaković, glumica Judita Franković i mnoge druge.