Tužna sudbina
1

Najljepša, ali i najnesretnija Miss Jugoslavije: Nikad se nije saznalo zašto je sebi oduzela život

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Prije gotovo dvadeset godina regiju je potresla tragična vijest o smrti Nikice Marinović, jedne od najpoznatijih misica s ovih prostora.

Malo ko bi mogao pretpostaviti da će ljepotica koja je davne 1966. postala prva Miss Jugoslavije na izboru za Miss svijeta život okončati samoubojstvom.

Na izboru za Miss Jugoslavije nastupila je kad je imala samo 19 godina i odnijela uvjerljivu pobjedu, a na izboru za Miss svijeta u Londonu proglašena je najljepšom Europljankom i prvom pratiljom Miss svijeta.

Pobjedu koja joj je za dlaku izmakla odnijela je Indijka Reita Faria, a mnogi su vjerovali da je jedini razlog bio to što je ona odbila poziv da u slučaju pobjede otputuje u Vijetnam u posjet američkim vojnicima.

To je bio najviši plasman koji je Jugoslavija ikad osvojila na izboru za Miss svijeta.

Nakon što je postigla svjetski uspjeh, Nikica se našla na svim tadašnjim naslovnicama i otvorila su joj se sva vrata u modnom svijetu, pa je nastavila graditi manekensku karijeru.

U to je vrijeme upoznala beogradskog redatelja Vuka Vuču za kojeg se udala u rodnom Dubrovniku i s kojim je dobila sina Đorđa. Nakon razvoda s njim, počela je raditi za emisiju "Koraci noći" gdje je upoznala svoju drugu veliku ljubav, redatelja Zdravka Šotru s kojim je ostala sve do 1980. i kojem je rodila sina Marka.

Kasnije se malo povukla iz javnosti, iako se i dalje bavila modom i neko je vrijeme imala butik u ulici Knez Mihailova u Beogradu. Pred kraj života se povukla u osamu, prekinula kontakte s prijateljima i počelo se pričati da ima psihičkih problema, te da se bori s depresijom.

Nekad slavna jugoslavenska ljepotica, ponovno se našla u svim novinama, kad je 2008. godine pronađena u svom stanu nakon što je izvršila samoubojstvo.

Budući da iza sebe nije ostavila nikakvo objašnjenje ni oproštajno pismo njena smrt do danas je ostala misterij.