Moda i ljepota
0

Najčešći modni zločini

Sarajevo-x.com
Svako od nas nekada odabere sasvim pogrešnu kombinaciju odjeće u kojoj, pored toga što se užasno osjeća, grozno i izgleda. Nisu potrebni skupi dizajnerski odjevni predmeti da bi čovjek izgledao uljudno. Važno je znati osnovna pravila koja će nam pomoći da izbjegnemo neke od najčešćih modnih zločina.

Boje i njihova kombinacija Jako ja važno odabrati prave boje koje pristaju našem tenu odnosno, boji kose i boji očiju, a u kojima se pored toga i osjećamo dobro. Stoga je važno da odaberemo boje koje neće učiniti da izgledamo blijedo i bolesno, a koje pristaju našim očima i boji kose. Te boje moraju pristajati i jedna uz drugu.

Neodgovarajuća veličina Prekratke ili preuske hlače, kratka ili uska majica koja još i otkriva naše nedostatke odnosno masne naslage, totalni su promašaj i modni zločin broj 1. Stoga je jako važno odabrati odjeću koja nam svojom veličinom i krojem odgovara.

Napadna šminka Previše šminke uz sportski izgled zaista ne ide. Previše napadna šminka na poslu ne pristaje okruženju. Stoga budite oprezni kada se šminkate. Sjetite se gdje i šta ćete obući i onda sve to pokušajte kombinirati.

Čudna boja čarapa sa dugom nogavicom Crna suknja i ljubičaste čarape sa dugom nogavicom su bile u modi kada ste bili četvrti razred osnovne škole. Već u petom bi vas gledali poprijeko kada biste takvo što odjenule. Stoga je važno da, kao odrasla osoba, ne činite ovakve modne prijestupe. Držite se crnih čarapa ili čarapa boje kože.

Glomazne cipele Ništa neće uništiti vaš outfit kao neprikladna obuća. Za klasičan i elegantan izgled odaberite takve cipele, a za sportski look, odaberite patike. Ne pokušavajte kombinirati sportsko i elegantno kada su odijelo i obuća u pitanju.