Jedinstven izbor
529

Najbolji berberi iz regije u Sarajevu biraju prvu bradu grada

Klix.ba
U nedjelju, 13. maja u sarajevskom SCC-u će se održati jedinstveni izbor najbolji brada grada pod nazivom "Prva brada grada".

U žiriju koji će birati brade naći će se najbolji barberi iz Sarajeva, Podgorice, Beograda i Zagreba.

"Spremite svoje brade na vrijeme jer najbolje u šest kategorija biraju najbolji barberi iz regiona. Iz Sarajeva tu su, predsjednik žirija Alen Demirović (Alen's Barbershop) i Haris Šabotić (Change). Iz Beograda stiže Karlo Zagorac (The Berbers), iz Podgorice Zoran Vukčević (Zoran), a iz Zagreba i jedna dama, Sandra Zajec (Cookie)", navodi se u pozivu organizatora koji poručuju da je konačno došlo vrijeme da najbolje bradonje Sarajeva okupe na jednom mjestu i nagrade najbolje.

Žiri
Žiri

Kratka, duga, uređena, trodnevna... Kakva god bila, brada puno govori o muškarcu koji je nosi. Oduvijek je bila omiljeni detalj na licu muškaraca koji brinu osvom izgledu. Mnoge poznate osobe su doprinijele pojavi trenda puštanja brade. George Clooney, James Harden, Tom Hardy, Brad Pitt... Sigurno ćete ih i vi nabrojati još 10. Jasno je i to da ne stoje svima isto. Niti svi isto vode računa o bradama.

Ovaj trend nije preskočio ni BiH, prošetajte ulicama bilo kojeg grada u našoj zemlji i sigurno ćete pronaći nekoliko zanimljivih bradonja. Ali... Čija je najbolja? Čija je najduža? Najnjegovanija...? Odgovor ćemo potražiti zajedno u sarajevskom SCC-u u nedjelju 13. maja. Tražimo prvu bradu grada.