Moda i ljepota
0

Najbolji aerodromi za shopping

Sarajevo-x.com
Ne tako davno, butici na aerodromima, tzv. duty-free-shopovi, imali su ograničenu ponudu robe na koju se ne plaća carina i koja je upravo zato mnogo jeftinija. Međutim sada, čokolade, cigarete, alkohol, parfemi i ostale potrebštine mogu se naći po bagatelnim cijenama i u neograničenim količinama.

Putnici imaju sve više vremena za shopping zbog čestih kašnjenja i odgađanja letova. To su primijetili i vlasnici maloprodajnih objekata na aerodromima.

Na terminalu Heathrow , u martu 2008. godine, otvorit će se prodavnica poznate marke Harrods koja će zauzeti dva sprata terminala. Kupcima će ponuditi širok izbor odjevnih predmeta, ukrasa i igračaka.

"Aerodromi su odlično mjesto za maloprodaju. Kada putnici čekaju svoj let oni nemaju gdje drugo otići nego u aerodromske butike i prodavnice", rekla je Patti Pao vlasnica jednog od butika na aerodromu. Pao misli da će kupci shvatiti kakve pogodnosti imaju u buticima na aerodromima te da im se nudi luksuz za veoma niske cijene.

"Odjeću ćete moći kupovati na Zapadu ali ne i na mjestima kao što je Japan", dodala je Pao. "Odjeća na azijskom tržištu napravljena je za sitne figure, tako da je to putnicima i turistima nezanimljivo. Cipele su posebna tema. Mislim da će fokus ipak ostati na detaljima; torbama, kaiševima, nakitu", naglasila je Pao.

Prema mišljenju Patti Pao najjbolji aerodromi za shopping jesu Zurich Airport i Kennedy International.