Besprijekoran izgled
0

Na koje načine možete savršeno stopiti puder sa bojom tena

I. S.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Pronalaženje savršene formule pudera je pola uspjeha, ali jednako je važno da se on adekvatno stopi sa bojom vašeg tena.

Pomoću sljedećih savjeta možete postići to da puder izgleda kao druga koža:

Pripremite lice za šminkanje

Čista i hidratizirana koža je preduslov za ljepotu. Koristite masku koja odgovara vašem tipu kože: sastojci poput ruže koriste se borbu protiv masnoće, aloe vera protiv suhoće, a zeleni čaj za liječenje upala. Nakon toga nježno umasirajte hidratiziranu kremu kako biste pojačali cirkulaciju i smanjili natečenost.

Koristite primer

Ukoliko se primer (ili baza) ispravno nanese, puder može ostati na mjestu tokom čitavog dana. Primer, koji služi za eliminaciju viška sjaja, stavlja se na "kritična" područja, odnosno na čelo, nos i oko usta.

Prvo nanesite puder na sredinu lica

Nakon što ovo uradite, odgovarajućom četkicom ga "širite" prema ostalim dijelovima lica. Možete preskočiti detaljno prekrivanje područja oko nosnica jer na njima puder najčešće izgleda ljepljivo.

Puder tapkajte, nemojte ga razmazivati

Bez obzira na to nanosite li puder četkicom, beauty blenderom ili prstima, uvijek trebate tapkati. Na ovaj način se na površini lica neće stvoriti mrlje.

Naglasite dijelove lica koji prirodno privlače svjetlost

Stavite kremasti highlighter na jagodične kosti, sljepoočnice i Kupidov luk. Izgledat ćete svježije i odmornije.

Dodajte translucentni puder

U gotovo svim drogerijama možete kupiti listiće za uklanjanje viška masnoće. Nakon toga četkicom nanesite translucentni puder, ali samo na područja na kojima izbija najviše masnoće. Ujednačene boje i adekvatan sjaj kožu vašeg lica će učiniti glatkom i svilenkasto mekanom.