Globalni uspjeh
456

Muzička legenda Chaka Khan na snimanju za Variety u kreaciji Kaftan studija

A. P.
Chaka Khan (Foto: EPA-EFE)
Chaka Khan (Foto: EPA-EFE)
Nakon što smo imali priliku vidjeti historijski trenutak za bh. modnu scenu i Kaftan studio dizajn na crvenom tepihu dodjele Oscara, ovaj modni studio iz Sarajeva ne prestaje iznenađivati svojim prezentacijama i saradnjama širom svijeta.

Sada je i slavna američka pjevačica Chaka Khan, svjetski poznati glas čija karijera traje više od pet decenija, odjenula komad bh. dizajnerskog dua.

Iako djeluju isključivo iz BiH, postali su jedan od omiljenih brendova poznatih svjetskih stilista. "Mi godinama djelujemo u BiH i regiji, za nas su nova tržišta iznenađenje. Uvijek smo se pitale da li je to što radimo dovoljno dobro - da li možemo kao bh. brend uopšte biti primijećeni na svjetskom tržištu, jer zaista, modna industrija je toliko velika, druga najveća industrija u svijetu. Kontinuirano radimo na našem dizajnerskom izrazu, jer jedina stvar kojom se može napraviti bilo šta jeste prepoznatljiv autorski jezik i dosljednost. Sada smo u fazi kada ne možemo kontrolisati ko će nositi naš dizajn, stilisti su ti koji biraju naše komade za snimanja, editorijale, crvene tepihe...", kazali su iz Kaftan studija za Klix.ba. Do sada je Kaftan studio dizajn objavljen u poznatom svjetskom magazinu Lofficel - modni editorijal s jednom od najvećih zvijezda u Latinskoj Americi, glumicom Marinom Ruy Barbosom.

Također, na naslovnici Vulkan Magazina u njihovoj kreaciji pozirala je glumica Natalie Marinez.

U Mod Magazinu odjeću Kaftan studija nosila je glumica Brenda Song. Na posljednjem snimanju za jedan od najpoznatijih magazina u svijetu Variety u Kaftanovoj kreaciji za snimanje izdanja "Power of Women" pozirala je muzička legenda i diva Chaka Khan pred objektivom legendarne fotografkinje Peggy Sirote. "Naš statement komad IT jakna je zaista hit! Na nama je da još vrednije radimo u svojoj struci, ne zanosimo se trenutnim uspjesima - idemo polako, bez pritiska, jer smo svjesne činjenice da smo samo kap u moru. Uspjeh nije trenutna stvar, to je kontinuitet - u posljednjih 10 godina dobivamo pozive za razne modne događaje u Evropi i svijetu, međutim smatrale smo da ako dovoljno dobro radimo, nema potrebe da se izlažemo toj vrsti ulaganja da bismo bile primijećene, već treba da ulažemo u razvoj posla u BiH i rad će naći svoj put ako je kvalitetan", kažu nevjerovatne sestre Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović.