PROMO
22

Muzej u Banjoj Luci pretvoren u centar visoke mode: Predstavljena kolekcija Giambattista Valli x H&M

Ljubitelji mode okupili su se sinoć u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci gdje je, četiri dana nakon modne revije u Rimu, predstavljena limitirana, ženska kolekcija Giambattista Valli x H&M.

Kolekcija koja obiluje stilskim zaokretima, vanvremenskim i neprolaznim komadima garderobe oduševila je prisutne zvanice, a model Sarah Čerkez, prava je Giambattista Valli x H&M djevojka koja je u Bosni i Hercegovini nosila dio kolekcije.

“Sretna sam što mi se pružila prilika da sarađujem s kompanijom H&M i s iskrenim zadovoljstvom sam prihvatila poziv da budem zaštitno lice limitirane ženske kolekcije Giambattista Valli x H&M. Lako je predstavljati brend u koji vjeruješ, a to zaista mogu reći i za H&M i za Giambattista Vallija. Ova saradnja je idealan modni spoj i apsolutno sam zaljubljena u svaki komad, a posebno mi se dopada što H&M visoku modu čini dostupnom i pristupačnom svima", izjavila je Sarah Čerkez.

Gosti su bili u prilici da svjedoče ljepoti Giambattista Vallijeve kolekcije zahvaljujući izložbi fotografija koje je s dosta ljubavi uradio fotograf Kyle Wicks u saradnji sa stilistkinjom Giovannom Battaglia Engelbert. Fotografije su nastale u Rimu, Vallijevom rodnom gradu, čija je nonšalantnost ukazala na slobodan duh, spektakularni dizajn i sofisticiranost ove prelijepe kolekcije. Jedinstveni komadi odjeće upotpunjeni su muzama - Kendall Jenner, Chiare Ferragni i Biance Brandolini, ali i citatima ovog couture kralja.

Nastup Maye Sar i Marije Šestić dao je posebnu draž modnom događaju kojem su prisustvovale brojne ličnosti iz društvenog života naše zemlje poput Martine Saire, Emine Ganić, Erne Saljević, Tatjane Ikanović, Nataše Knežević, Tatjane Janjoš, Brankica Raković i mnogih drugih.

Ova dizajnerska kolekcija Giambattiste Vallija te saradnja s H&M-om, prva je te vrste za ovog vladara visoke mode, a simbolizira novi pristup luksuzu i ljepoti koji plijeni interesovanje slavnih ličnosti i ljubitelja mode u našoj zemlji i globalno.

Giambattista Valli x H&M limitirana, ženska, kolekcija bit će dostupna u H&M prodavnici u Banjoj Luci od 7. novembra.