Moda i ljepota
53

Muškarci na ljepotu troše više novca nego žene

Klix.ba
Muškarci svaki mjesec troše sve više novca na razne stvari za koje vjeruju da će im pomoći da izgledaju bolje. Novo istraživanje je pokazalo da su muškarci spremni dosta platiti da bi dobro izgledali te da na ljepotu troše više novca nego žene.

Istraživanje koje je osiguranje Suncorp provelo na 1.000 muškaraca, pokazalo je da muškarci u 20-im godinama troše više novca na odjeću, obuću i proizvode za ljepotu nego žene. Također, rezultati su pokazali da mlađi muškarci u prosjeku troše 493 dolara (893 KM) mjesečno da bi izgledali dobro, dok žene za ljepotu izdvajaju 390 dolara (706 KM).

"Muškarci su mnogo više zainteresovani za modu i trendove. Više ne koriste samo balzam poslije brijanja, sada kupuju sve vrste kozmetike, od krema, proizvoda za kosu, do parfema", kazao je istraživač Mark McCrindle.

McCrindle ističe da rezultate istraživanja može potvrditi odlazak u bilo koji trgovački centar, supermarket ili drogeriju.

"Dovoljno je da odete na odjeljenja na kojima se nalaze proizvodi za kosu kako biste vidjeli da muškaraca ima jednako kao i žena", kaže Mark McCrindle.

Menadžerica Suncorpa Danniele Sim navodi da su rezultati istraživanja pokazali da su se navike mladih promijenile.

"Istraživanje je pokazalo da se ljudi u 20-im godinama suočavaju s različitim prioritetima, od štednje za kućni budžet do ručka u restoranu i odlaska na odmor. Skoro polovina ispitanih muškaraca izjavila je da ne želi propustiti društvena dešavanja, dok druga polovina brine o tome hoće li moći kupiti nekretninu ili platiti hipoteku", kazala je Sim.