|

Muškarac iz Londona prešao na islam i počeo poklanjati brendiranu obuću

Muškarac iz Londona prešao na islam i počeo poklanjati brendiranu obuću
0
E. Sk.
24.10.2019. u 07:58
61
komentara
0

dijeljenja
Muškarac iz Londona prešao na islam i počeo poklanjati brendiranu obuću
Moosa Nsubuga iz Južnog Londona, nakon što je prešao na islam, odlučio se na veoma human gest kojim je oduševio svijet.
Naime, njegova vjera mu je, kako kaže, pružila čvrstu ličnu povezanost s dobročinstvom i pomaganjem ljudima koji imaju manje sreće.

Moosa je odlučio započeti mali projekt sa svojim prijateljima i kvalitetnu obuću podijeliti tinejdžerima i beskućnicima. Nakon požara u neboderu Grenfell koji se desio 2017. godine, Moosa i prijatelji dali su dodatne donacije onima koji su izgubili sve. No, u godinama svog aktivizma primijetio je da obuća i odjeća koja se donira nije najkvalitetnija pa je to odlučio promijeniti, jer mu je bilo neugodno davati nešto nekvalitetno siromašnim i ugroženim.Tako je pokrenuo Resole, inicijativu da nove patike dijeli beskućnicima i omladincima ugroženim rizikom od bandi i zloupotrebe droga. Obuća koju dijeli najčešće su dizajnerski brendovi poput Guccija, Adidasa i Nikea.

Moosa je također primijetio da ima puno obuće koju rijetko nosi, vjerujući da je ista situacija i kod drugih, zamolio je ljude da i oni doniraju svoju obuću. Od tada, u prosjeku mjesečno dobije od 150 do 200 pari takve obuće od donatora.


"Vjera je bila jak lični razlog da pokrenem ovakvo nešto, ali i omogućim i drugima da se uključe" rekao je Moosa.

Zahvaljujući njegovoj inicijativi Resole je postao ozbiljan projekt, s obzirom na to da distribuiraju blizu 170 pari vrijedne obuće mjesečno. Moosa kaže da je posebno radostan kada osjeti da je nova obuća donijela i samopoštovanje tim ljudima. On dodaje da neki beskućnici ostaju bez obuće jer im je ukradu dok spavaju. Naveo je primjer momka koji je dvije sedmice hodao bos, jer nije imao obuću i njemu su dali patike Nike u vrijednosti 200 eura.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...