Šta žene i muškarci žele
0

Molim tijelo Gisele Bundchen, usne Angeline Jolie i oči Anne Hathaway

Sarajevo-x.com
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Brojne žene diljem svijeta maštaju o tome da izgledaju poput svojih junakinja sa malih ekrana. Upravo zbog toga troše basnoslovne sume novca na plastične operacije. Prema podacima estetskih stručnjaka s Beverly Hillsa, Richarda Fleminga i Tobyja Mayera, žene najčešće žele tijelo Gisele Bundchen, usne Angeline Jolie, nos Natalie Portman, a kosu kao kod Taylor Swift.
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Uprkos tome što se zanosna brazilska manekenka Gisele Bundchen porodila u decembru 2009. godine za njenim tijelom "lude" i muškarci i žene.

Svaka djevojka bi željela biti baš poput nje, a one koje imaju novca pretrpjet će svaku bol samo da bi to i postigle.

No nisu samo žene te koje se odlučuju na plastične operacije kako bi ličile na svoje junakinje. Posljednjih godina sve je veći broj muškaraca koji se odlučuju za estetske korekcije.

Tako većina muškaraca želi tijelo kakvo ima glumac Mark Wahlberg, nos kakav ima Jude Law, oči kao kod australskog glumca Hugha Jackmana, te usne poput Ashtona Kutchera.

"Neke žene žele da su mršave poput Gisele, dok druge hoće da zadrže svoje obline. No, svaka od njih želi izgledati prirodno lijepo", objasnio je dr. Fleming za Fox News.

Također, Fleming i njegov kolega Mayer istakli su da se estetskom hirurgijom bave 35 godina i njihov uspjeh je u tome što njihovi pacijenti nakon izvršenih korekcija izgledaju prirodno lijepo.

Nedavno su sastavili svoju 14. listu slavnih osoba čije bi fizičke karakteristike željeli imati brojni muškarci i žene.

Kako navode estetski stručnjaci, najviše žena bi željelo imati tijelo kao kod manekenke Gisele Bundchen, glumice Jennifer Aniston i Penelope Cruz. Muškarci bi, pak, željeli tijelo Marka Wahlberga, zatim glumca Channinga Tatuma, ili modela i glumca Tysona Beckforda.

Većina žena koja se odluči za estetske korekcije želi nos glumice Natalie Portman, Emme Stone ili zanosne Nicole Kidman. Muškarci uglavnom plaćaju za nos kao kod Judea Lawa, ili glumaca Josha Duhamela i Benna Afflecka.

Mnoge žene bi dale silne novce samo da imaju kosu kao kod Taylor Swift, Jennifer Aniston ili kao kod prelijepe Kim Kardashian.

Muškarci bi, pak, željeli kosu kao kod glumaca Jona Hamma, Georgea Clooneya i Chrisa Pinea.

Estetski stručnjaci u svojoj listi su naveli da žene uglavnom žele da imaju oči kao Anne Hathaway, Mila Kunis ili Megan Fox, dok muškarci "biraju" oči Hugha Jackmana, glumca Jakea Gyllenhaala i Iana Somerhaldera.

Žene su "lude" za usnama kao kod Scarlett Johanssen, Angeline Jolie i Christine Aguilera. Jači pol, pak, želi usne kakve imaju Ashton Kutcher, Viggo Mortensen i Brad Pitt.

Najljepše obraze, barem prema mišljenju žena, imaju January Jones, Jennifer Garner i Beyonce Knowles, a muškarci, bi poželjeli da su njihovi obrazi kao kod Leonarda DiCaprija, Jamesa Franca ili Willa Smitha.

Također, žene sanjaju o tome da imaju kožu i ten kao kod Amy Adams, Kate Perry ili Gwyneth Paltrow, dok muškarci koji drže do sebe žele da imaju kožu kakvu imaju glumci Neil Patrick Harris, Hayden Christensen i Orlando Bloom.