Moda i ljepota
0

Modnom revijom Emine Husedžinović otvoren 19. Oriflame Fashion Week Sarajevo

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Retrospektivnom revijom modela koji su nastajali u posljednjih deset godina najeminentnije bh. dizajnerke Emine Husedžinović sinoć je u Domu Oružanih snaga BiH otvoren 19. Oriflame Fashion Week Sarajevo.

Kolekcija od preko 60 kreacija ove mlade i uspješne kreatorke još jednom je potvrdila njen raskošni talent i maštovitost. Modeli su podijeljeni u šest kolekcija koje je Husedžinović nazvala po bojama koje dominiraju. Tako su posjetitelji mogli uživati u crnim, crno-bijelim, ciklama, purpurnim, ljubičastim i snježno bijelim kreacijama.

Retrospektiva uspješnog rada Emine Husedžinović obuhvatila je i kreacije koje su osmišljene i izrađene za bh. predstavnice izbora "Miss svijeta" ali i outfit za bh. predstavnike na "Euroviziji".

Revija je obilovala raskošnim večernjim haljinama, elegantnim poslovnim kostimima upotpunjenim davno zaboravljenim šeširima -cilindrima, zanosnim vjenčanicama i maštovitim modnim detaljima za svaku priliku.

"Veoma sam zadovoljna revijom i prestretna što su moje kreacije otvorile ovaj prestižni modni event", kazala je novinarima nakon revije Emina Husedžinović.