Coloseum Club
0

Modni show "Reci krznu zbogom zauvijek"

Sarajevo-x.com
U okviru kampanje protiv krzna "Reci krznu zbogom zauvijek", Prijatelji životinja u BiH u saradnji sa modnom agencijom ABC models Sarajevo, licenciranom za izbor Miss BiH, pozivaju vas na Fashion show protiv krzna u areni Coloseum Cluba 10. decembra od 20 sati, a na Svjetski dan prava životinja.

Jedan od sastavnih dijelova kampanje jeste apel na modnu industriju, te komunikacija sa onima koji diktiraju modne trendove - modnim dizajnerima.

Mjesecima prije ovog događaja obratili su se bosanskohercegovačkim dizajnerima i zamolili ih da daju svoj doprinos i uključe se aktivno u kampanju "Reci krznu zbogom zauvijek", te pokažu da nositi i kreirati krzno ne znači biti moderan.

"Ponosni smo što možemo objaviti da će deset dizajnera, poput Emine Husedžinović, Edine Kurić, Edine Osmančević, Svjetlane Balaban, Istoka Bratić, Samre Menzilović, Seade Delić, Branke Jovanović i Irme Kolja u okviru Fashion showa predstaviti svoje performansne modele koje isključuju krzno", poručuju Prijatelji životinja,

Glavnu inicijativu za ovaj događaj dala je modna dizajnerica Lejla Al Kaduri, koja će se javnosti predstaviti sa više modela. Spoj estetike, visoke tehnologije i moralnih vrijednosti je poruka ove modne kolekcije.

U okviru Fashion showa, publika će moći pogledati filmove o industriji krzna, pogledati performans maturanata Srednje škole primjenjenih umjetnosti, smjer tekstilni dizajn, čuti monolog poznate bosanskohercegovačke glumice Snežane Marković, iz djela "Potraži me ispod duge", autora Bernarda Jana. U okviru showa posjetitelji će moći pogledati i video spot pjesme "Skinned Alive", koji je Udruženje promovisalo 30.11. 2009. kada je zvanično počela kampanja protiv krzna u 2009/2010.