Skandal poznatog brenda
2

Modni mag u problemima: Victoria's Secret optužen za plagijat

E.S.
Jedan od najpoznatijih brendova donjeg veša, Victoria's Secret našao se u ozbiljnom problemu. Naime, na Instagramu se pojavio dokaz da je Victoria's Secret kupio rublje drugog poznatog brenda i potom na svojim stranicama prodavao slične komade po nižim cijenama.

Nakon brojnih skandala vezanih oko imena Victoria's Secret i pada prodaje njihovog luksuznog donjeg veša, ovaj modni mag našao se u još većim problemima. Prema objavi na Instagram profilu "Diet Prada", Victoria's Secret je od brenda donjeg veša Fleur du Mal naručio robu u vrijednosti od 12.500 dolara i potom na svojim stranicama prodavao vrlo sličan veš.

"Diet Prada" je uz fotografiju prozvao Victoria's Secret, rekavši da posjeduju račune kupnje s Fleur du Mal stranice, što je vrlo teška optužba protiv koje će se jedan od najpopularnijih brendova donjeg veša teško braniti. Osim očito istog dizajna gaćica i grudnjaka, između ova dva brenda postoje i neke druge poveznice.

Naime, Jennifer Zuccarini, osnivačica Fleur du Mala, radila je kao direktorica dizajna u Victoria's Secretu od 2008. do 2011. godine, da bi 2012. napustila brend i pokrenula vlastiti. Fleur du Mal donji veš vrlo brzo je postao omiljeni među poznatim damama poput sestara Kardashian-Jenner, plus-size modela Ashley Graham, pjevačice Lady Gage i glumice Sienne Miller.

Sporni dizajn koji je Victoria's Secret navodno kopirao dio je Fleur du Mal Lily kolekcije, odnosno grudnjake i gaćice cijene od 48 do 148 dolara, što je znatno više od Victoria's Secret verzije.

"Polovina narudžbe otpala je na izvezene grudnjake i gaćice. Kasnije su se slični proizvodi pojavili na Victoria's Secret internetskim stranicama te na njihovom Instagramu dva dana kasnije", stoji u tekstu ispod fotografije.

Victoria's Secret još nije komentirao ove optužbe.