Nova kolekcija
0

Modni editorijal dizajnerice Aide Korman

Sarajevo-x.com
Nova kolekcija Aide Korman “Od Kulina bana”, za proljeće/ljeto 2010. završena je prije nekoliko dana. Modeli iz ove Aidine kolekcije posvećeni su prvoj ženi na bosanskom vladarskom tronu, kraljici Jeleni Gruboj.

Vedrih boja i tonova, uz cvjetne i druge printove, asimetrije, te redizajnirane već poznate forme modnog izraza koju dizajnerka crpi iz narodnih nošnji, kolekcija je izrađena od svilenih i pamučnih tkanina.

“Kraljica je ostala upamćena kao energičan vladar, zbog čega je prozvaše Gruba. Pamti se da je naredila podanicima da izgrade tvrđavu na planini Zvijezdi, te da je uživala boraveći u prirodi. Zato i ideja ovog modnog editorijala bila je dočarati Jelenu Grubu kao šumsku kraljicu”, kaže dizajnerka.

U skladu s tendencijama današnjice u ekologiji, odabrana je lokacija Pionirske doline za snimanje modnog editorijala. U saradnji sa sestrama Deom i Elom Dudić koje su pozirale u Aidinim novim modelima i sarajevskim fotografom Emirom Burlovićem, urađene su modne fotografije koje će biti prezentirane u vidu kataloga.

“Emir je uspio dočarati kraljicu Jelenu Grubu onako kako sam to zamišljala, dominantnu i ženstvenu istovremeno, a da pri tome svaka fotografija jeste tehnički dobro odrađena i daje ideju cijele ove priče oko modnog editorijala 'šumske kraljice'. Ovo je ujedno i početak moje saradnje s Emirom Burlovićem s kojim planiram da radimo i druge editorijale i reklamne kampanje, te ponudim kako uslugu, tako i gotov proizvod svim zainteresovanim”, izjavila je Korman.