Moana Bikini
84

Modni brend na meti kritika zbog izbora modela za ženski kupaći kostim: Je li to muškarac?

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Modni brend Moana Bikini našao se na meti kritika zbog angažovanja muškog modela za promovisanje kupaćih kostima za žene.

Naime, australski brend influenserice Karine Irby je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavio snimak kampanje u kojoj model Jake Young pozira u kupaćem kostimu, koji košta 130 dolara (oko 230 KM).

"Opsjednuti ovim izgledom! Moana model Jake Young našem jednodijelnom slatkom komadu. Jake nosi veličinu 'S'", napisali su ispod videa.

No, njihov izbor nije oduševio korisnike društvenih mreža, koji su optužili da ovaj brend "dopušta muškarcima da zadiru u ženski prostor".

"Je li to muškarac? Mislila sam da se bavite osnaživanjem žena? Čini se da muškarci pokušavaju preuzeti sve što je ženama sveto. Naši sigurni prostori, naš identitet, a sada i naša moda", "Oprostite, ali ovako ne osnažujete žene. Ovo opet daje muškarcima moć nad nama i govori da oni to rade bolje", "Užasan marketing. Model je prekrasan, ali to nije to", bili su samo neki od komentara.

Mnogi ljudi su im napisali da ih više neće pratiti i da ne planiraju kupovati njihove proizvode. No, iz ovog modno brenda su odgovorili da to nije njihov problem.

"Ako vas Jake u našem bikiniju toliko uznemiri, smatramo da bi to mogao biti vaš problem", odgovorili su jednoj od nezadovoljnih pratiteljica na Instagramu.

Podsjećamo, slična situacija se dogodila i prošle godine, kada je modni brend Adidas za kupaće kostime angažirao muškog modela, a modni brend kupaće kostime Seafolly angažirao za predstavljanje ženskih kupaćih kostima angažirao nebinarnog influensera Denija Todorevića.