Moda i ljepota
0

Modne kuće ne prave odjeću za stvarne žene

Sarajevo-x.com
Modna industrija priznala je nešto što kupci znaju već odavno, da modna industrija ne pravi odjeću koja odgovara stvarnim žena. Ove činjenice su svjesne sve žene kada krenu u očajničku potragu za odgovarajućom odjećom, piše Daily Mail.

Nakon proučavanja 10.000 žena, istraživači su otkrili da modna industrija jednostavno ne proizvodi odjeću koja pristaje normalnim ženama.

Četiri od deset žena nisu mogle da pronađu odjeću koja bi odgovarala obliku njihovog tijela.

Žene između 19 i 30 godina imaju najviše problema kada dođe do odabira odjeće, uglavnom zbog toga što je odjeća premala ili pretijesna.

Prošle noći, španski trgovci robe, koji su postali zastupljeni u velikom broju na britanskom tržištu, odlučili su da će poboljšati stvari.

Vlasnici lanaca prodavnica poput Zare i Manga složili su se da će organizirati sastanak sa svojim vladama da bi načinili novi set tjelesnih mjera koji bi pomogao ženama da pronađu svoju pravu veličinu.

Napori će biti učinjeni i da se usvoje standardne veličine u modnoj industriji da bi se napokon stalo na kraj igri na sreću sa veličinama sa kojom se žene suočavaju kada krenu u kupovinu.