Zaštita životinja
7

Modna urednica i stilistica Anna Dello Russo donirala svoje krznene kapute PETA-i

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Modna urednica i stilistica Anna Dello Russo odlučila je svoje krznene kapute donirati oranizaciji za zaštitu životinja PETA-i.

Anna Dello Russo je prošlog mjeseca najavila rasprodaju komada iz njenog ormara, a nakon intervencije PETA-e koji su je molili da iz aukcije isključi krznene komade odlučila ih je donirati.

"Njena odluka je znak nekog novog vremena. Sretni smo što se ona bori za ovu promjenu", rekla je Elisa Allen, direktorica PETA-e za Vogue.

PETA namjerava koristiti njene kapute na obrazovno-edukativnim izložbama kako bi prezentirala stanje životinja koje su ubijene zbog krzna.

"Modna zajednica se distancira od pravog krzna i ja radim to isto. Cilj ove aukcije je prenijeti moje naslijeđe drugim generacijama, a s obzirom na to da sam osoba koja voli životinje važno mi je ono što prenosim na druge generacije", rekla je Dello Russo.

Krzno je isključeno, ali na aukciji će se naći na stotine torbica, cipela, modnih dodataka i dizajnerskih odjevnih predmeta iz njene privatne kolekcije. Sav prihod s aukcije bit će doniran Swarovski Foundation Scholarship programu kojim se stipendiraju studenti na londonskom Central Saint Martinsu.

"Anna Dello Russo jedna je od najcjenjenijih žena u modnoj industriji. Sigurni smo da će potaknuti više ikona stila koje će također isključiti krzno iz svog ormara", rekla je Allen.