Junakinja "Sex i grada"
0

Modna izdanja Carrie Bradshaw koja se odlično kombinuju uz patike

A. B.
Carrie Bradshaw je uživala u štiklama i bila sinonim za modu, Foto: HBO
Carrie Bradshaw je uživala u štiklama i bila sinonim za modu, Foto: HBO
Junakinja popularne serije "Sex i grad" Carrie Bradshaw koju glumi Sarah Jessica Parker osim posebnog šarma privlačila je pažnju svojim odjevnim kombinacijama. Ipak, njen zaštitni znak su bile štikle koje je kombinovala uz brojne outfite.

"Ponekad je teško hodati u potpeticama singl dame, stoga dobro dođu neke posebne, da šetnja bude zabavnija", kazala je Bradshaw u jednoj od scena u seriji dok je, nimalo neobično, otvarala je kutiju novih srebrnih Manolo Blahnik sandala, što je njoj svojstveno.

Ipak, 22 godina kasnije ova replika je zastarjela, kao i krzneni kaputi koje je tada kolumnistkinja nosila.

Međutim, s obzirom na to da se moda konstantno mijenja, spajaju se spojive sa nespojivim stvarima, a svaka osoba svom stilu daje poseban pečat, bilo je zanimljivo izdvojiti nekoliko outfita koje je Carrie Bradshaw nosila u ovoj popularnoj seriji, a koje bi odlično mogle izgledati i u kombinaciji sa patikama.

Uz to, štikle su lijepe na oko, ali usljed nemilog scenarija izazvanog pandemijom, sve više tragamo za udobnošću i lakim korakom, koji nam prije svega mogu pružiti patike.

Carrie Bradshaw je inače u seriji "Sex i grad" sinonim za modu upravo zbog načina na koji je nosila modne kreacije, ali i odjevnih komada koje je odabirala.

U fotogaleriji smo odabrali nekoliko njenih kombinacija iz ove popularne serije i vjerovatno ćete se iznenaditi kada primijetite da se pojedine striktno elegantne stvari mogu kombinovati sa patikama.