Sarajevo
0

Mladi manekeni zatvorili 24. Oriflame BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
Revijom za djecu i tinejdžere u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici okočan je ovogodišnji, 24. po redu, Oriflame BH Fashion Week.

Organizatori ovog modnog događaja u Sarajevu je Udruženje manekena i modnih kreatora u BiH, a izvršni producent modna agencija Abc Models Sarajevo.

Djeca i tinejdžeri, članovi UMBIH-a, nosili su kolekciju modne kuće Bros Jeans, te kreatorke Seade Delić - "Norveška". Ova kolekcija za djecu je inspirisana tradicionalnim motivima Norveške sa savremenim primjesama. Sastoji se od 20 modela, a većinom su to tradicionalne norveške bijele košulje, haljine i pojasevi.

Na kraju večeri održana je ispitna modna revija članova UMBIH-a kojima su dodijeljene diplome.

Instruktor manekenstva ovim mladim nadama je Emina Hamzibegović, dok su stručni žiri sačinjavali fotograf Mirza Alić, model Slađana Pejić, dizajnerka Dragica Gudeljević, menadžerica modne agencije Abc model Stela Zubak Jovanović, te sama Emina Hamzibegović

Nakon Sarajeva, Oriflame BH Fashion Week održat će se u Tuzli od 16. do 18.aprila, Banjoj Luci od 22. do 24. aprila i Mostaru od 19. do 21. maja 2010. godine.