U centru skandala
4

Mlada kreatorka optužila modni brend Moschino za krađu kreacija

Klix.ba
Facebook
Londonska dizajnerica Edda Gimnes na svom Facebook profilu izrazila je razočarenje nakon što je vidjela najnoviju Moschinovu kolekciju. U svom postu mlada dizajnerka tvrdi da joj je modna kuća kopirala kreacije i to bez dozvole.

Osim Moschina i mnogi veliki modni brendovi poput Zare i Diora bili su optuživani za plagiranje djela manje poznatih modnih dizajnera.

Iako kažu da je, kada je riječ o modi, tanka linija između kreativnosti i plagiranja, sličnost ovih dizajnerskih djela je zaista velika.

"Osjećala sam se tužno i povrijeđeno nakon što sam odgledala Moschinovu reviju. Bez pitanja su uzeli moje kreacije SS16 i SS17, bez ikakve naknade. Samo pogledajte moje i njihove kreacije i sve će vam biti jasno", napisala je mlada dizajnerka na svom Facebook profilu.

Ono što je dodatno bacilo sumnju na ovaj modni brend jeste što je Edda prije godinu srela neke osobe iz Moschina i pokazala im svoje radove.

Međutim, ubrzo nakon njene tvrdnje dizajner i kreativni direktor Moschina Jeremy Scott negirao je navode mlade dizajnerice.