Bavi se i modnim dizajnom
150

Mlada bh. voditeljica pozirala kao Spiderwoman na krovovima sarajevskih zgrada

N. O.
Foto: Edi Palaska
Foto: Edi Palaska
Mlada bh. voditeljica Sumeja Arifović na Instagramu je podijelila nekoliko fotografija na kojima pozira kao Spiderwoman na krovovima sarajevskih zgrada.

Arifović koja radi kao voditeljica podcasta na TV Alfa privukla je pažnju neobičnim fotografijama za koje je pozirala na krovovima sarajevskih zgrada.

Na sebi je imala odijelo Spidermana, a u opisu objave je napisala: "Vaš omiljeni Peter Parker".

Mladoj voditeljici nisu strana prerušavanja te je tako ranije pozirala obučena kao Lady Gaga u kultnu haljinu od mesa, ali i poput lika Cruelle De Vil te Barbie.

Pored rada na televiziji, Sumeja se bavi i modnim dizajnom te je osnovala modni brend Meyacota, a sudeći po fotografijama koje dijeli itekako se ističe i svojim stilom odijevanja, ali i vlastitim modnim kreacijama.

Njen stil oblačenja karakterišu jarke boje, životinjski print, a nerijetko i kombinacije različitih tekstura i materijala. Na prethodnom Sarajevo Film Festivalu privukla je pažnju pojavivši se u vlastitoj kreaciji - metalik haljini s neobičnim vrećastim rukavima.
Imala je i posebnu kolekciju "Tajna veza mode i filmskog platna", a njene kreacije su nosile i bh. glumice Elma Juković i Ivana Vojinović.

Pored toga napravila je i kolekciju "I Am Woman" inspirisanu feminizmom, a koju su inspirisale žene koje su ostavile traga kroz historiju.