Zlatan Duratović za Sarajevo-x.com
0

Mister BiH: Nemam djevojku, ali imam puno prijateljica

Piše: A. Džaferović
Zlatan Duratović novi je Mister Bosne i Hercegovine. Laskavom titulom mladi Cazinjanin se okitio u nedjelju navečer na izboru za najljepšeg muškarca, koje u našoj zemlji nije održano punih osam godina.
Ovog studenta druge godine menadžmenta na Univerzitetu Phillip Noel Baker, naš poziv je zatekao na fakultetu gdje, kako kaže, polaže ispit. Iako je zbog slavlja, koje je trajalo do dugo u noć, spavao svega 45 minuta, to ga nije spriječilo da nastavi sa svojim studentskim obavezama.

Emocije se, ističe, još uvijek nisu slegle.

"Trebat će mi nekoliko dana da shvatim šta mi se, ustvari, desilo. Najviše će mi nedostajati druženja s ekipom. Bila je ovo izvrsna prilika da se steknu nova i obnove stara prijateljstva", kaže Zlatan za naš portal.

U manekenske vode zakoračio je prije godinu dana, a izbor za mistera nije mu prvi izbor ljepote. Prošle godine je učestvovao na takmičenju za Fox modela, ali nije ostvario dobar plasman jer je imao 10 kilograma viška. Za nakupljene kilograme kriva je povreda koljena, koju je zadobio trenirajući košarku punih 11 godina.

"Nakon toga sam skinuo nakupljene kilograme, postao sam član u agenciji Amele Radan, i tako je sve počelo. U aprilu sam se odlučio prijaviti na izbor za Mistera BiH samo sa jednim ciljem kojeg sam i ostvario", kaže 20-godišnji Cazinjanin, koji u Sarajevu živi već tri godine.

U novu sredinu se, kaže, odmah uklopio i već sad ima širok krug prijatelja. Voli izlaziti i družiti se, a sport mu je smisao života. Nema djevojku, ali u njegovom društvu ne nedostaje pripadnica ljepšeg spola.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x
Cilj mu je završiti fakultet i usavršiti engleski jezik, a već je dogovorio časove plesa jer će plesna tačka biti zastupljena i na svjetskom takmičenju.

"Mislim da jedan mister mora biti kompletna ličnost. Stoga ću se nastaviti educirati i raditi na oblikovanju tijela kako bih što bolje predstavio Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju, koje bi se trebalo održati za godinu ili dvije. Trudit da ću se da budem prihvaćen i da ostanem normalan", poručuje Cazinjanin.

Za organizatore izbora ima samo riječi hvale. Zahvaljujući njima je, kaže, doživio jedno prelijepo iskustvo.