Unikatna kolekcija
25

Missoni i Lindex udružili snage u borbi protiv raka dojke

Klix.ba
Jedna od najprestižnijih italijanskih modnih kuća, Missoni, nedavno je udružila snage s Lindexom kako bi dali podršku liječenju raka dojke.

U plemenitom kontekstu spoja mode i humanog djelovanja, osmišljena je unikatna kolekcija pod nazivom "Missoni za Lindex", koja će se 25. septembra kako u Lindex prodavnicama u svijetu naći i u Lindex prodavnicama u Sarajevu i Banja Luci.

Kolekcija se sastoji od 70 različitih modela ženske odjeće, ženskog donjeg rublja, modnih dodataka, odjeće za djevojčice i bebe.

Lindex će 10 posto od prodaje u okviru ove kolekcije donirati udruženju "Renesansa", kao potpora u liječenju raka dojke. Zanimljivo je kako će se u prodaji naći specijalno dizajnirana ženska narukvica nazvana "Pink Bracelet".

Lindex je ove jeseni nastavio ekspanziju u ovom regionu, pa je 1. septembra otvorena prva Lindex prodavnica u Beogradu, a 28. septembra je otvorenje prve Lindex prodavnice u Zagrebu, u shopping centru Avenue Mall. Fransizni partner Lindexa "Tiffany d.o.o." najavio je da je planirano otvaranje novih prodavnica u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u narednom periodu.