Vijetnam
0

Miss Venecuele nova Miss Univerzuma

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na ovogodišnjem izboru za Miss Univerzuma održanom u odmaralištu Nha Trang u Vijetnamu kruna se našla na glavi Miss Venecuele - Dayabe Mendoza.

Prošlogodišnja Miss Japana Riyo Mori uručila je krunu 22-ogodišnjoj pobjednici prije poziranja pred fotoreporterima. Dramatična priča nove misice očigledno je dotakla srca mnogih. Mendoza je ispričala kako je jednom bila kidnapovana u svojoj zemlji i istakla da je to naučilo da čak i pod pritiskom drži glavu visoko.

Ni ovaj izbor za Miss nije prošao bez saplitanja. Miss SAD-a 26-ogodišnja Crystle Stewart zapela je za svoju večernju haljinu, a prošle godine na izboru u Meksiku slična situacija desila se opet misici SAD-a koja je pala, a taj video na YouTube-u postao je jedan od najgledanijih. Naravno, i ovogodišnja Miss SAD-a brzo se podigla i nastavila dalje kao da se ništa nije desilo.

Ipak, da se vratimo samom takmičenju. Od pet finalistkinja među kojima se birala Miss Univerzuma četiri njih bile su iz Latinske Amerike - Miss Meksika, Dominikanske Republike, Kolumbije i Venecuele. Peta je bila Ruskinja.

Titulu druge pratilje osvojila je Miss Kolumbije, a druga pratilja je Marianne Cruz Gonzalez iz Dominikanske Republike.

U prvih deset ušla je i Zana Krasniqi s Kosova. Miss Tajlanda dobila je nagradu za najbolji tradicionalni kostim, a pobjednica je u toku intervjua od žirija dobila pitanje šta je lakše biti u životu - muškarac ili žena.

"Bog nas je stvorio različitima da bismo to dijelili," odgovorila je. "Muškarci misle da će lakše stići do nekog cilja ako idu pravo na njega. Žene znaju da su okuke bliži put."

Voditelj programa bili su američka TV zvijezda Jerry Springer i nekadašnja Spice Girl Melanie Brown. Show je prikazan milionima gledalaca u 170 zemalja svijeta.

Djevojke su zaista bile zanimljive. Miss Albanije profesionalna je košarkašica, Miss Argentine tvrdi da ima paranormalne moći, Miss Antigue i Barbuda fasciniraju zmije, a Miss Angole je preživjela pad aviona.