"Miss Universe"
42

Miss Tajlanda se pojavila u haljini od otvarača limenki, iza svega se krije teška životna priča

L. R.
Tajlađanka Anna Sueangam-iam na ovogodišnjoj dodjeli Miss Universe (Foto: Instagram)
Tajlađanka Anna Sueangam-iam na ovogodišnjoj dodjeli Miss Universe (Foto: Instagram)
Tajlanđanka Anna Sueangam-iam na ovogodišnjem takmičenju za "Miss Universe" osvojila je nagradu "Impact Wave Leadership Award", a onda je na svom Instagram profilu podijelila kako je nastala njena reciklirana haljina.

Kako navodi miss Tajlanda, haljina je podsjetnik na njeno teško djetinjstvo, jer su njenji roditelji radili kao sakupljači smeća. Zbog toga je odlučila da napravi haljinu od recikliranog materijala tačnije od otvarača limenki.

"Ova haljina inspirirana je poznatim okruženjem mog djetinjstva. Odrastajući uz roditelje sakupljače smeća, moj život kao dijete bio je među hrpama smeća i materijala za recikliranje. Ova jedinstvena haljina je namjerno skrojena od odbačenih i recikliranih materijala, tačnije 'Can Tab' kako bi se 'Miss Universu' pokazalo da ono što mnogi smatraju bezvrijednim zapravo posjeduje vlastitu vrijednost i ljepotu", pisalo je u objavi na njenom Instagram profilu.

Anna Sueangam-iam iznenadila je svojom svjetlucavom srebrenom haljinom, koju je dizajnirao Manirat. Večernja haljina s izrezima do poda bila je sastavljena od komadića limenke, rijetko poznatim pod nazivom sntntn. Svaki komadić limenke imao je Swarowski dijamante.

Ova 24-godišnja djevojka svojoj odjevnoj kombinaciji dodala je svjetlucave dijamantne naušnice, prsten i tanku narukvicu. Također, nosila je lakirane sandale s platformom i visokim potpeticama, koje su dodale gracioznost ukupnom izgledu.