Moda na ulicama New Yorka
8

Michael Kors na reviji povodom 40 godina karijere odao počast Broadwayu

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki dizajner Michael Kors je na reviji povodom obilježavanja 40 godina karijere odao počast Broadwayu, kolekcijom koja slavi noć i izlaske u njujorškom pozorišnom okrugu.

Revija je započela pozdravom dizajnera upućenim sa Times Squarea, gdje je kao strastveni ljubitelj pozorišta govorio o "udarcu" koji je Broadway dobio tokom pandemije Covida-19.

U kratkom filmu brodvejske zvijezde obratile su se s ciljem podizanja svijesti o Fondu glumaca, dobrotvornoj organizaciji koja podržava izvođače i radnike iza kulisa, i otvorile unaprijed snimljenu reviju u kojoj su se modeli, uključujući Naomi Campbell, Helenu Christensen i Bellu Hadid, prošetali ulicom na Times Squareu.

Kolekcija jesen/zima kombinacija je uglađenih poslovnih komada i šljokičaste odjeće namijenjene za izlaske. Kors je rekao da kolekcija sadrži njegove najznačanije komade iz karijere, pri čemu svaki dolazi uz QR kod koji otkriva priču njegovog nastanka.

"Prošle godine sam imao vremena da zapravo razmislim o 40-godišnjoj karijeri, putovanju koje je prošlo, ljudima koje sam upoznao, mjestima koja sam posjetio, svim kolekcijama, puno je toga za obraditi", rekao je Kors u intervjuu za Reuters.

"Ali sretan sam - to je bila jedna od rijetkih dobrih stvari u vezi sa ograničavanjem kretanja - mislim da smo svi zaista spoznali osjećaj zahvalnosti zbog toliko mnogo stvari", istakao je dizajner.

Kolekciju su obilježili komadi poput bijelih kaputa kombinovanih sa crnim košuljama i pantalonama, pencil suknje, životinjski uzorci, te svjetlucave haljine koje su manekenke nosile uz visoke potpetice.

"Nadamo se ako smo optimistični, ali realni, da ćemo, kada ova kolekcija stigne u prodavnice od septembra, oktobra, novembra, decembra - svi žudjeti za izlascima i oblačenjem i ponosno pokazati svoju odjeću", kazao je Kors.