Moda i ljepota
250

Melania Trump obučena poput bivše prve dame Jackie Kennedy

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nova prva dama SAD-a Melania Trump zablistala je danas u svijetlo plavoj haljini i jakni koju je obukla za inauguraciju muža Donalda Trumpa.

Mediji su kazali da kako je ovim Melania pokazala da će biti modno osviještena i uvijek korak unaprijed kada je u pitanju odijevanje prve dame. Na rukama ima elegantne rukavice dužine do lakta.

Frizura joj je lepršava i jednostavna, te od nakita nosi samo dijamantne minđuše. Zbog ovog outfita, američki mediji su odmah napisali kako Melania podsjeća na Jacquelineu Kennedy koja je imala sličan imidž kada je John Kennedy 1961. godine polagao zakletvu.

Za ovaj veliki dan Melania se obratila omiljenom modnom dizajneru Hillary Clinton - Ralphu Laurenu.

Veliki broj dizajnera kazao je kako više neće oblačiti Melaniu nakon što joj suprug postane predsjednik. među njima je i francuska dizajnerica Sophie Theallet koja je poručila da se bori protiv bilo kakve vrste diskriminacije i predrasuda, te da zbog toga neće raditi s novom prvom damom.

Dizajner Tom Ford također je rekao kako Melania neće nositi njegovu odjeću jer mu je "odjeća preskupa za prvu damu". Podsjetimo, njegovu odjeću nosila je dosadašnja prva dama Michelle Obama.