"Za besprijekoran hod"
0

Marc Jacobs priznao da stopala manekenki lijepi za cipele

Sarajevo-x.com
Modni dizajner Marc Jacobs otkrio je kako ljepilom za perike lijepi stopala manekenki za cipele na štiklu kako im se ne bi desilo da se spotaknu. Na ovaj način, kreativni direktor Loouisa Vuittona osigurava besprijekoran hod svojih manekenki po pisti.

Jacobs je za posljednju reviju, gdje su njegovi modeli hodali oko devet minuta, potrošio skoro milion dolara. Za to minimalno vrijeme na pisti angažovano je 35 šminkera, 70 pomoćnika za oblačenje i 50 frizera.

Prema navodima magazina Sunday Times Style, manekenkama koje su npsile posljednju jesenju reviju Louisa Vuittona SS12 stopala su bila zalijepljena za cipele. Navodno je prava noćna mora odlijepiti cipele od stopala nakon revije, ali do sada se nijedna manekenka nije javno žalila.

Jacobsove revije uvijek zatvore Sedmicu mode u Parizu i on se za svaku reviju priprema po tri mjeseca. S obzirom na to da se Sedmica mode u Parizu održava nakon njujorške i londonske, jasno je da su manekenke već umorne i da Jacobs ne želi rizikovati klizava stopala koja će pokvariti utisak.