Moda i ljepota
2

Mala crna haljina iz kreativne radionice She:You nosi se na dva načina

Klix.ba
(Foto: Vanja Lisac)
Iz radionice kreativne industrije She:You, koju čine tri uspješne mlade dizajnerice, izašla je kolekcija neprevaziđenih malih crnih haljina.

Mala crna haljina je neizostavan odjevni predmet svake žene, a haljine iz She:you kolekcije, koje potpisuje dizajnerica Neira Sinanbašić, nisu poput ostalih. Naime, haljine iz ove kolekcije se mogu nositi na dva načina.

"Inspiraciju sam pronašla u vlastitoj potrebi da jedan odjevni predmet, koji je relativno upečatljiv, mogu nositi na više načina i time izbjeći 'ponavljanje', ali i dobiti mogućnost za izražaj u dva različita stila. Tako je jedna varijanta nošenja ovih haljina uvijek elegantnija za nijansu od druge opcije. Cilj mi je bio da je to ipak elegantan odjevni predmet sa malim detaljem koji ga odvaja od svih drugih malih crnih haljina, taj detalj je prorez/rupa na određenom dijelu haljine, koji nam daje novu mogućnost za drugačiji izgled", kaže Sinanbašić.

Katalog za novu She:you kolekciju radila je jedna od najpoznatijih bh. modnih fotografkinja Vanja Lisac. Kreacije se mogu naći u Modiko Showroomu, a svi modeli se mogu naručiti po mjeri.

She:You je kreativna industrija koja okuplja tim koji djeluje na polju produkt, grafičkog i modnog dizajna, kostimografije, scenografije, lutkarstva i videa. Čine je Adisa Vatreš, Naida Begović i Neira Sinanbašić.