Moda i ljepota
24

Majka pravi 100 selfija dnevno i koristi hormone rasta kako bi izgledala mlado

Klix.ba
Glamurozna manekenka i samohrana majka troje djece Jacqui Ryland otkrila je kako pravi 100 selfija dnevno i da je ovisna o ljudskom hormonu rasta koji joj pomaže da izgleda mlado.

Ryland je u emisiji "Body Freaks" na Channel 5 rekla kako je svjesna rizika, ali da je postala ovisna.

"Ilegalno je i dobija se samo na recept, ali čini da vaša koža izgleda bolje, čini vas mlađim, pospješuje rast i kvalitet kose i noktiju i topi masnoću. Negativni efekat može biti da vam srce naraste, što je opasno. Ukoliko imate kancerogene ćelije u vašem tijelu ovo će ubrzati njihov rast i proširiti ih. Stvara ovisnost samo zbog rezultata koji ostavlja na tijelu. Primijetila sam da se, kada nestane iz mog tijela, osjećam umorno, manje pozitivno i debljam se", kazala je 29-godišnja Ryland.

Ranije je uzimala i steroide kako bi imala savršeno tijelo, ali je shvatila da ne dobija željeni rezultat. Tada se odlučila na konzumiranje ljudskog hormona rasta mada su je svi upozoravali da je rizično i opasno. Jedino za što se kaje jeste ugradnja implantata u grudi po kojima je sada postala prepoznatljiva.

Nakon što je objavila listu želja Amazon na Twitteru zasuli su je raznim skupim poklonima.

"Za većinu nemam pojma od koga je, kao naprimjer ovaj TV. Dobila sam i Apple Mac, cipele, Louis Vuitton naočale, Cartier narukvicu i Rolex koji košta 6,5 hiljada eura", kazala je.

Selfiji su joj postali zaraza i kazala je da ih pravi gdje god krene i šta god radi pa čak i kada legne u krevet. Priznala je da je ovisna i o tome te da ne može sebi pomoći.

"Mislim da to nikada neću prestati raditi. Važim za najvećeg svjetskog selfijaša i ne mogu se žaliti jer me je to dovelo ovdje gdje jesam", istakla je.

Na kraju je zaključila kako se nada da njene kćerke neće krenuti njenim stopama.