Moda i ljepota
0

Magdalena - International Festival of Creative Communication

Klix.ba
Već peti put u Sloveniji, tačnije u Mariboru od 22-25 maja će se održati festival Magdalena.

Magdalena je nesumljivo postala festival, koji u svijetu oglašavanja predstavlja referencu za sve mlade autore željne potvrđivanja, kao i mogućnost angažovanja njihove bezgranične kreativne energije. Magdalena je festival mladih za mlade.

Magdalena je međunarodni festival kreativne komunikacije, koji podstiče i nagrađuje mlade kreativce odnosno sve one mlađe do 30 godina, čije su ideje izražene vizualno i komuniciraju sa širom javnošću preko različitih medija (plakati, printani oglasi, TV spotovi, web stranice itd.).

Magdalena svojim sadržajem vodi računa o kreativnoj strani komunikacije i stimuliše nove ideje i medije. Potiče kritički diskurs o javnoj komunikaciji i oglašavanju među svim učesnicima komunikacijskog procesa.

Festival će se održavati od 22. do 24. maja 2003, a izložbeni prostori će biti otvoreni još sedam dana nakon toga (do 31. maja).

Prizorišta Magdalene su i ove godine različite lokacije u Mariboru. Središnji prostori su Narodni dom i Multimedijski centar KiBla. Večernja i druga prateća događanja održavaju se u kulturnom centru Pekarna, a festivalski izložbeni prostori su razmješteni u pet galerija u centru grada.

Festival traje dva dana i tri noći. Dan je ispunjen predavanjima i workshopima, koji na prelasku u noć svoje mjesto prepuštaju različitim kulturno-umjetničkim događajima, da bi se sve skupa završilo u sitne sate na «mrak» dernecima ili negdje drugo... A onda sve ispočetka.

Magdalena je bila tinejdžerka, koja želi postati sexy dama, a još uvjek je mladalačko naivna, neformalna; koketna i provokatorka. I takva želi ostati.