Moda i ljepota
0

Luksuzni telefoni vs. luksuzni ručni satovi

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na sajmu u Švicarskoj, jasno se vidjelo da luksuzni telefoni postaju sve konkurentniji čak i za vrijedne ručno pravljene švicarske satove. Naime, mnogi konzumenti, posebno poslovni ljudi koji mnogo potuju, radije se oslanjaju na digitalne sprave koje će im pokazati pravo vrijeme.

U Švicarskoj u gradu Baselu, na najvećem sajmu satova i nakita koji se održava jednom godišnje, telefoni ukrašeni dijamantima i safirima bili su izloženi uz tradicionalne ukrase za ručne zglobove.

Luksuzna kolekcija vrhunskog proizvođača mobilnih telefona Nokia, sadrži telefone po cijeni od 4.350 dolara do 310.000 hiljada dolara. Ova kolekcija bila je jedna od najposjećenijih. Konkurenciju je predstavljala samo kolekcija satova jet - seterice Paris Hilton.

Jedan od izlagača izjavio je da se mlađe generacije zanimaju za mobilne telefone dok zreliji kupci i dalje preferiraju satove, pogotovo luksuzne i provjerene marke kao što su Patek Philippe, Rolex ili Cartier.

Dizajn novih mobilnih telefona namijenjen je zauzetim ljudima koji "doručkuju u Londonu, kupuju u Parizu, a večeraju u New Yorku".