Od 30 do 120 KM
2

Luksuzna torbica po pristupačnoj cijeni? Može! Donosimo nekoliko modela koji su bolji od originala

I. B.
Sličan model Fendi torbice koji je pronosala Carrie Bradshaw mogao se kupiti i u H&M trgovini
Sličan model Fendi torbice koji je pronosala Carrie Bradshaw mogao se kupiti i u H&M trgovini
Torbice su, poznato je, omiljeni modni dodatak mnogih žena, a neke od njih ne kriju ni da ih imaju više nego što im je potrebno. Kako originalni komadi koštaju pravo malo bogatstvo, u pomoć pristižu i duplikati, a neki od njih izgledaju čak i bolje od prvobitnih verzija.

Poznate luksuzne marke uglavnom nastoje diktirati trendove, što je slučaj i kada je riječ o torbicama. Međutim, koliko god one bile lijepe, kvalitetne, čak i praktične, većina ne može priuštiti sebi da izdvoji i do nekoliko hiljada KM za ovaj modni dodatak.

Zbog toga, prave se i brojne kopije, kao i torbice rađene po uzoru na originalne verzije, a u prodaji se mogu naći gotovo na svakom uglu.

Određeni primjerci stižu i u kolekcije aktuelnih trgovina high street mode, koje su upravo jedne od najpopularnijih za kupovinu i u BiH. Riječ je o trgovinama Zara, Bershka, Pull&Bear, Mango, H&M, a u nastavku pogledajte neke od modela torbica koji mogu biti adekvatna zamjena za luksuzne komade.

Coperni

Coperni i Zara
Coperni i Zara

Coperni's Swipe sa svojim neobičnim oblikom postao je jedan od prepoznatljivih komada ovog pariskog brenda, ali i "znak" dobrog ukusa. Inače, cijena originalne torbice je gotovo 500 eura, međutim, sličan model sada se može pronaći i u Zari po cijeni od 75 KM.

Balenciaga

Balenciaga i Pull&Bear
Balenciaga i Pull&Bear

Modna marka koja je u proteklo vrijeme izazvala brojne kontroverze i dalje je jedna od vodećih kada je riječ o torbicama. No, dobra stvar je ta što sličan model njihove Le Cagole XS torbice možete pronaći u Pull&Bearu za 40 KM. Inače, originalna verzija košta 2.800 dolara.

Furla

Furla i Mango
Furla i Mango

Ovaj luksuzni italijanski brend postao je sinonim kada je riječ o kvalitetnoj kožnoj galanteriji te zato ni ne čudi zašto je jedan od omiljenih među damama koje drže do toga. Njihov model Primavera prodaje se za 348 dolara, no u Mangu je moguće pronaći torbicu u sličnim nijansama od 60 KM.

Gucci

Gucci i Mango
Gucci i Mango

Modeli Guccijevih Ophidia GG torbi već odavno su hit među damama, a u prodaji se mogu pronaći njihove brojne replike. Originalna verzija veće torbe košta i 1.650 dolara, dok u Mangu možete kupiti sličan model za oko 120 KM.

Bottega Veneta

Bottega Veneta i Zara
Bottega Veneta i Zara

Luksuzni brend Bottega Veneta osnovan je 1966. godine, a u svijetu mode najpoznatiji su upravo po proizvodnji ručno rađenih kožnih torbi. Jedan od primijećenih modela je i Padded Cassette koji inače košta 3.500 eura, no u Zari možete pronaći sličan model za 50 KM, što je dosta povoljnija cijena.

Fendi

Fendi i H&M
Fendi i H&M

Ako ste ljubiteljica Sarah Jessice Parker i serije "Sex and the City" onda ste morali primijetiti upečatljivu šljokičastu Fendi torbicu u ljubičastoj boji koju je ova trendseterka pronosala. Originalna verzija košta gotovo 5.000 eura, dok je približan model moguće pronaći i u H&M-u. Na njihovoj stranici navodi se kako je cijena torbice oko 60 KM.

Valentino

Valentino i Bershka
Valentino i Bershka

Originalni model Valentino Garavani bijele torbice sa zlatnim detaljima inače košta više od 3.500, no u Bershki prodaje se vrlo sličan model po cijeni od 30 KM. U ovoj trgovini ga je, baš poput originala, moguće pronaći i u crnoj boji.